Jämför mobilabonnemang

Det har hänt ganska många gånger att jag ringt till Tele2:s support om olika frågor och varje gång har de kontrollerat mitt mobilabonnemang och tagit ut statistik hur jag surfar osv. Vid varje samtal till dem cirka 3 stycken på 2 år har jag i snitt sparat 50 kronor i månaden då de lagt om mitt abonnemang. Detta utan att jag själv tänkt på att ändra mitt mobilabonnemang, vilket jag måste ge cred till Tele2 att de värnar om kunden och försöker anpassa abonnemangen därefter.

Det finns oerhört mycket pengar att spara på att välja rätt mobilabonnemang för sina behov. Kanske tycker du räkningarna är för höga? Det är kanske för dyrt med surf utomlands? Kanske är öppningsavgiften eller samtalstaxan för hög?

stay connected

På nätet finns det massa tips att dra nytta av för att jämföra mobilabonnemang. Jag ramlade häromdagen över en riktigt bra blogg vid namn sara.pm som skrivet ett inlägg om hur vi kan ta hjälp av en bra tjänst. Sara är student och som student vill man självklart få varje krona över till annat då ekonomin som student brukar vara ansträngd.

Sätt dig gärna ner först och ta en funderare på hur du använder din mobil. Fria samtal brukar ofta ingå i flera mobilabonnemang, men öppningsavgifterna och månadskostnaderna brukar variera en hel del. Datatrafiken är kanske det mest luriga att lista ut då varje dag aldrig är den andra lik. Men fundera lite, kanske åket du tåg/spårvagn/tunnelbana/buss varje dag och streamar musik via Spotify eller andra musiktjänster. Kanske läser du bloggar som denna, nyheter eller facebookar några gånger om dagen. På gymmet använder jag ofta streamingtjänster för musik.

Använder du videostreaming så rusar datatrafiken även ännu mer.

Undersöka din datatrafik

400 sidvisningar av Aftonbladet drar 1 GB vilket är det samma som 1 timmes filmtittande på Netflix eller 7 timmars musiklyssnande på Spotify i hög kvalitet. I Spotify, Netflix och SVTplay kan du ställa in kvaliteten på streaming vilket gör att inte riktigt lika mycket data behöver användas. Andra tjänster som ViaPlay och Skype har automatiska inställningar för kvalité utav dess tjänster. Har du Netflix inställd på HD kvalité så har du redan efter en timme förbrukat 2.8 GB av din datatrafik. Med Spotify har du möjligheten att ladda ner musik vilket gör att ingen datatrafik alls förbrukas. Med Skype ska du vara medveten om att 1.8 MB data förbrukas per timme även fastän att du inte använder programmet aktivt.

I Saras artikel får ni tips på hur ni slipper gå igenom varje mobiloperatör och jämföra alla specifikationer manuellt, det finns ett mycket smartare och snabbare sätt som Sara berättar om.

Klicka här för att komma till jämför mobilabonnemang!

Kommentarer