Ring oss: - Mejla oss:

SEO byrå

Vi börjar med frågan

Vad är sökmotoroptimering?

Alla större sökmotorer såsom Google, Bing och Yahoo har primära organiska sökresultat, där webbsidor och annat innehåll såsom video eller lokala listor visas och rang baserat på vad sökmotorn anser mest relevant för användarna. Betalning är inte inblandad, som det är med betald sökning i annonser som Adwords.

När du skriver en fråga i en sökmotor får du en lista över resultat som innehåller söktermen du valt ut. Användare tenderar normalt att besöka webbplatser som är högst upp på listan eftersom de uppfattas som mer relevanta för frågan.

Om du någonsin undrat varför vissa av dessa webbplatser rankas bättre än de andra kan vi berätta att en kraftfull marknadsföringsteknik på nätet ligger till grund för detta fenomen vid namn Search Engine Optimization (SEO) – på svenska sökmotoroptimering.

SEO är en teknik som hjälper sökmotorerna att hitta och rangordna din webbplats högre än de miljontals andra webbplatser som svar på en sökfråga. Sökmotoroptimering SEO hjälper så du få trafik från sökmotorer.

Skillnaden mellan olika sökmotorer?

På nätet finns det många exempel på skillnaderna mellan sökmotorerna. Yahoo och Bing lägger exempelvis störst vikt på sidans innehåll, on page optimering där sökordsfaktorerna är av primär betydelse, medan för Google är länkar till en hemsidan mycket mer viktigt. Google ser webbplatser som vin – ju äldre, desto bättre, medan Yahoo inte uttryckt att webbplatser och domäner med tradition väger tyngre. Således kan du behöva mer tid för din webbplats att bli mogen innan du antager toppen på Google i jämförelse med exempelvis Yahoo och Bing.

Grafisk webbdesign som SEO byrå?

Det faller sig ganska naturligt att vi som utvecklar webbplatser vill se dem synas. I en allt snårigare värld kan det låta som den perfekta lösningen vore att anlita en SEO konsult. Det som är lätt att glömma bort är att SEO konsulter inte så ofta vill in och peta i de tekniska detaljerna på er hemsida utan ofta nöjer sig med rekommendationer hur ni ska gå tillväga i stora drag. Ofta kan då viktiga detaljer glömmas bort som exempelvis viktiga 301 redirects när interna länkar byggs om. Bygger ni om interna länkar på fel sätt kan hela sidans värde på Google gå förlorat.

Därför rekommenderar vi att anlita en SEO byrå som både kan utföra

  • all teknisk SEO optimering
  • som klarar göra sökordsanalyser
  • som har power att skapa auktoritet till er hemsida.
Itbyggare.se är en SEO konsult & SEO byrå där ni kan få gratis SEO analys och sedan ta nästa kliv där för att nå framgångsrik sökmotoroptimering!
Kommentarer