Tangentbordsträning

Tangentbordsträning är en färdighet du måste ha i dagens digitala samhälle. Skriva digitalt är något som krävs i stort sett alla yrken idag. Om du bli duktig på touch typing så kan dina resultat göra ditt liv enklare.

Vem är snabbast i världen på touch typing?

Snabbast på  i världen var en kvinna vid namn Barbara Blackburn.

Med hjälp av ett Dvorak tangentbord, ett förenklat tangentbord lyckades hon 2005 skriva 150 ord per minut under hela 50 minuters och 170 ord per minut under en kortare tid.

dvorak tangentbordstraning

Barbara lyckades även toppa en hastighet på 212 ord per minut. Resultatet är långt över vad en professionell utövare av touch typing klarar av eller som någonsin någon annan kommer att hantera.

Vanligen är det 50 till 80 ord per minut som är genomsnittet för professionella maskinskrivare, och bör vara vad de flesta strävar efter för de som skriver dagligen.

Som en allmän regel gillar kvinnor att skriva oftare än män. Klyftan är inte så hög som vi kan tro, cirka 45 procent av män föredrar att skriva och cirka 55 % av kvinnor gillar att skriva.

Om du vill bli snabb på touch typing så är det viktigt att börja ung. Studier har visat att människor i åldrarna 18 och yngre har två gånger lättare att lära sig touch typing ordentligt. Det är inte mer annorlunda än att lära sig ett nytt språk. Flera studier har visat att barn lär sig behålla nya språk mycket lättare än vuxna gör.

Så varför är din skrivhastighet och att kunna skriva noggrant så viktigt? Skrivfärdigheter är viktigt att lära sig i alla åldrar. Maskinskrivning kommer göra dig mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

Arbetsgivare är också mycket mer benägna att anställa en erfaren maskinskrivare än någon som exempelvis skriver långsamt och slarvigt. Arbetsgivare vill helt enkelt anställa den som är effektivast.

Genom att skriva artiklar för SEO exempelvis så kan ni snabbt förbättra era krafter inom SEO.

Gör dig själv en tjänst och lär dig grunderna, om du inte redan kan dem.

Du kommer bli förvånad vilken skillnad det gör. Testa dina touch typing skills med nätets bästa övningar inom tangentbordsträning hos http://www.maskinskrivning.se och bli en professionell touch typer redan idag!

Kommentarer